Zelenszkij szerint az oroszok az ördöggel vannak

Megosztás

Putyin eközben arról beszélt szilveszterkor, hogy ők Ukrajna függetlenségéért harcolnak.

„Keresztényeknek nevezik magukat… de az ördögért vannak. Az ördögért vannak és az ördöggel” – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szilveszteri videoüzenetében a Reuters tudósítása szerint. A kijelentés előzménye, hogy Oroszország 20 cirkálórakétát lőtt ki ukrán célpontok ellen. Kijevben legalább egy ember meghalt, tucatnyian megsebesültek, köztük egy japán újságíró. Három napon belül ez volt a második átfogó orosz támadás.

Az ukrán elnök az orosz népnek is célozta mondanivalóját: „Senki sem fog nektek megbocsátani a terrorizmusért. A világon senki sem fogja nektek ezt megbocsátani. Ukrajna nem fog megbocsátani.” Az ország szövetségeseitől pedig ismét légvédelmi fegyvereket kért.

Eközben Putyin egészen másféle narratívában beszélt a háborúról. A Nyugat hazudott a békéről, és cinikusan Ukrajnát és népét használja Oroszország megtörésére, jelentette ki az orosz elnök szombaton újévi beszédében. Úgy fogalmazott: soha és senkinek nem fogjuk ezt megengedni – számol be a beszédről az MTI.

Az orosz elnök azt mondta, azért folytatnak harcot Ukrajnában, hogy megvédjék az “anyaföldjét” és hogy “valódi függetlenséget” harcoljanak ki az ukrán népnek. Putyin a beszédben azzal is vádolta a Nyugatot, hogy hazudott Oroszországnak, és ők provokálták ki, hogy Moszkva elindítsa a “speciális katonai műveletét” – írja tudósításában a Reuters.

via hvg.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek