Nem volt esélye a családjára és mentősökre támadó férfinek a polgárőr kutyával szemben

Megosztás

Hernádnémetiben a megyében elsőként alakult meg a kutyás polgárőrség, három járőrkutya és kutyavezetője is bevetésre kész a településen.

„A rendkívül erős szélben töltött több órányi szolgálat után, a meleg ebéd sajnos váratott magára. Kollégáink riasztást kaptak, mely szerint a hatóságok, illetve egyesületünk előtt sem ismeretlen személy, a családtagjait bántalmazta, a kiérkező mentősöket megtámadta, megütötte, illetve a családi házban tisztázatlan körülmények között tűz is keletkezett, melyet minden valószínűség szerint szintén az őrjöngő elkövető okozott. Kollégáink számára nem volt kérdés, hogy szolgálati idejük letelte ellenére is azonnal a helyszínre vonuljanak. A helyszínen beszerzett információk alapján világossá vált, hogy a cselekménnyel gyanúsítható személy a rendőri intézkedés elől elmenekült, és a külterületi részek irányába távozott” – meséli Veres Róbert, a Hernádnémeti Polgárőr Egyesület elnöke.

A helyszínre érkező rendőri egységek megkezdték a személy felkutatását. A kutatásba bekapcsolódó polgárőrök helyismeret tekintetében jelentős előnyben voltak a hatóságokkal szemben,

illetve a keresésben részt vett az egyesület kutyavezető tagja, Dudik Árpád, valamint kiválóan képzett járőr kutyája, Enzo is. A sűrű, száraz növényzetben megbúvó elkövető talán sikerrel is járt volna, de Enzo szimatával és rutinjával nem számolt.

Az eb egyértelmű jelzést adott gazdájának arról, hogy a növényzetben személy rejtőzik. A jelzett irányban az illetőt meg is találták, akit a polgárőrök a helyszínre érkező rendőrhatóságnak átadtak.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek