Újabb pengeváltás Miskolcon: Hollósy hazugságára boldog karácsonyt kívánt a városháza

Megosztás

A KDNP-s politikus még az általa legszentebbnek tartott ünnep előtt is csúsztat, és kormányzati támogatásról beszél, pedig szó sincs ilyesmiről.

Hollósy András, a Fidesz-KDNP miskolci frakciószóvivője közleményt juttatta el a Boon.hu szerkesztőségébe, amelyben leírja: “Szomorúan látjuk, hogy az év legmeghittebb ünnepe felé közeledve Miskolc sötétben várakozik. Ugyanakkor az avasi kilátót minden társadalmi vagy kiemeltebb naptári eseményhez igazítva különféle színekkel világítanak meg. Frakciónk a karácsony ünnepét, egyben a Kisjézus születésének eljövetelét is ugyanolyan fontosnak tartja, ezért arra kérjük Miskolc baloldali városvezetését, hogy Szenteste napján és a karácsonyi ünnepkörben állítsa vissza a belváros díszkivilágítását!” 

“Miskolc a magyar kormány által hatmilliárd forint támogatáshoz jut az ünnepek előtt” – fogalmaz a frakciószóvivő. “Felszólítjuk a városvezetést, hogy ebből a támogatásból fizessék ki a nyugdíjasoknak járó Salkaházi támogatást, nyissák ki újra a bezárt fürdőket, valamint állítsák vissza a karácsonyi díszkivilágítást a belvárosban!” 

A Fidesz-KDNP felvetéséről olvashattuk a miskolci városháza véleményét. A sajtóosztálytól a következő válasz érkezett:

“Az advent és a karácsony a szeretet, a béke, az elcsendesedés ideje, éppen ezért, Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és a város vezetése nem szeretne részt venni politikai csatározásokban, nem szeretne reagálni a miskolci Fidesz-KDNP közleményében leírtakra. Ellenben szeretne áldott, békés, boldog karácsonyt kívánni minden miskolcinak!” Fontosnak tartották azonban megjegyezni, hogy Miskolc nem kapott 6 milliárd forintot, csupán engedélyt arra, hogy hitelként felvegyen ekkora összeget.

Azért nagyon nem mindegy.

Kapcsolódó cikkek