Januártól több parkolóhely fizetőssé válik Miskolcon

Megosztás

Január elsejétől – több jelenleg még ingyen használható parkoló – válik fizetőssé a megyeszékhelyen. A rendeletmódosítás arról is határozott, hogy Miskolc valamennyi új fizető parkolója az úgynevezett sárga zónába fog tartozni, azaz az újvétől kezdődően óránként 260 forintot kell fizetnie annak, aki az adott helyen szeretne várakozni személyautójával.

Öt területet jelöltek ki

A júniusi miskolci közgyűlési ülésen tárgyalt és a városvezető többség által elfogadott rendeletmódosítás ugyanis öt olyan miskolci területet nevez meg, amely az említett módon a fizető sárga zóna része lesz.

A legnagyobb terület, amely januártól fizetővé válik a Malomszög, a Serház, a Tizeshonvéd, a Nagyváthy és a Petőfi utca által határolt rész, ahol – a kalkulációk szerint – 306 parkolóhely van, amely jelenleg még ingyen használható. Száznyolcvan parkolóhelyet érint a döntés a Selyemréten, ahol a Kőrösi Csoma Sándor, a József Attila, a Baross Gábor és a Bajcsy-Zsilinszky utca által határolt terület válik fizetővé, beleértve az Éder György, a Bólyai János és a Zsilinszky utcát is. 

Ugyancsak a sárga zóna szerint alakul a tarifája a Sarolta, a Hadirokkantak, a Soltész Nagy Kálmán és Vörösmarty utca által határolt terület 62 parkolóhelyének és ugyanerre a sorsra jut a Bocskai István utca Bocskai István utca 33. és Vörösmarty utca 84. közötti része. 

Mindezeken túl fizetővé válik a Szepessy Pál utca Major utca és Mátyás király utca közötti szakasza, itt 29 parkolóhelyért kell fizetni.

Kapcsolódó cikkek