Részletesen beszámolt balesetéről a 4-es főúton két kamion közé szorult túlélő

Megosztás

Tömösközi Kata november 16-án szenvedett balesetet Szolnok közelében, a 4-es főúton. Egy kamion mögött állt, amikor egy másik, mögötte érkező teherautó nagy sebességgel beleszaladt és beletolta őt az előtte álló járműbe. Csodával határos módon élve szállt ki a járműből. A baleset másnapján derült ki, hogy enyhe agyrázkódást kapott, ezen kívül könnyebb sérülésekkel megúszta.

A Magyar Közútnak adott interjúban elmesélte, hogy 17 éves kora óta vezet, munkájából kifolyólag megesett, hogy napi 600-700 kilométert is megtett. Jó sofőrnek tartotta magát, olyannak, aki gyorsan reagál. Mivel a párja autószerelő, mindig a lehető legjobb műszaki állapotú autókkal járhatott. Mindent megtettek a biztonságos közlekedés érdekében, mégis megtörtént a baj.

„Szinte már leírhatatlan az a rengeteg hanghatás ami ott történt, szerintem soha életemben nem fogom ezt elfelejteni. Becsuktam a szemem és elkönyveltem, hogy ha ennyi volt az életem, akkor már ezért érdemes volt élni” – emlékezett vissza Kata.

Úgy gondolja, hogy annak a szemeteszsáknak köszönheti az életét, amit elfelejtett kirakni az autójából, ugyanis ez a pár centiméter óvhatta meg a haláltól.

Az edukatív céllal készült videóval a Közút arra szeretné ráirányítani mindenki figyelmét, hogy egy aprónak tűnő mulasztás, meggondolatlanság, egy rosszkor elindított manőver hogyan vezethet pár röpke másodperc alatt egy akár végzetes kimenetelű balesethez.

Kép forrása: police.hu

Kapcsolódó cikkek