Miskolc: a városvezetés mindenáron nyitva kívánja tartani a Barlangfürdőt, megint a Fidesz-média csúsztatott

Megosztás

A polgármester felháborodva reagált az országos hírré terebélyesedő, kormányközeli médiumokból kiinduló félinformációkra, amelyek azt kívánják elhitetni mindenkivel, hogy a Barlangfürdőt anyagi okok miatt januárban újra bezárják.

A szokásos januári négyhetes karbantartási szünet lecsökkenhet két hétre, így a Barlangfürdő, a tervek szerint január utolsó hetében nyitásra kész lehet – írja vasárnap délután közzétett facebook bejegyzésében Miskolc polgármestere.

„Felháborító, hogy egyes politikai körök és az általuk használt médiumok legfőbb célja, hogy minél rosszabb színben tüntessék fel Miskolc városát és ezzel a miskolci városvezetést. Valószínűleg politikai haszonszerzés motiválja őket, még annak árán is, hogy ezzel egyértelműen Miskolc városának és a miskolciaknak ártanak. A legújabb „alkotásuk” a Barlangfürdőről megjelentetett, csúsztatásokkal, negatív felhangokkal teli, egyértelműen lejárató célú cikkük, amiből országos hír lett” – kezdi a bejegyzést Veres Pál. 

A városvezető a tényeket sorolva, emlékeztet: „a  miskolci városvezetés vállalta, hogy január 8-ig nyitva tartja a Barlangfürdőt. Ennek érdekében az idegenforgalomban és a vendéglátásban tevékenykedő vállalkozók, a BOKIK és a városvezetés összefogott, hogy biztosítsák a nyitvatartáshoz szükséges 65 millió forintot. A háromoldalú megállapodás feltételeit azonban egyelőre csak a város teljesítette maradéktalanul. Az ígért és várt támogatásból eddig alig több mint ötmillió forint érkezett meg. Ennek ellenére a város vezetése a városvédelmi alapból biztosította a szükséges forrásokat, így a Barlangfürdő mindenki megelégedésére nyitva van.”

Mint felidézi, a Barlangfürdő teljeskörű karbantartását eddig minden évben januárban végezték, ezért az az év első hónapjában mindig is zárva volt. De a karbantartás alatt úgynevezett szárazlábas túrákat szerveztek, ahol a látogatók bejárhatták a barlangjáratokat. Mivel az októberi bezárás alatt a karbantartás egy részét elvégezték, januárban a négyhetes karbantartási szünet lecsökkenhet két hétre, így a Barlangfürdő, a tervek szerint január utolsó hetében nyitásra kész lehet.

„A miskolci városvezetés kinyilvánította, és az elmúlt hónapokban tettekkel is bizonyította, hogy a Barlangfürdőt nyitva kívánja tartani, ez a legfőbb célunk 2023-ban is” – hangsúlyozza Veres Pál. (via Minap)

Kapcsolódó cikkek