Megugrott a vasúti balesetek halálos áldozatainak száma, a MÁV drámai videóban figyelmeztet

Megosztás

Vasúti átjárókban kétszer annyian haltak meg idén, mint tavaly. Már harmincnégyen hunytak el és rengetegen sérültek meg ilyen jellegű balesetekben.

Bár a vasúti balesetek száma alig emelkedett a tavalyi évhez képest, a halálos áldozatok száma a duplájára nőtt. 2021-ben 86 vasúti baleset történt, amelyekben 17-en vesztették életüket, idén december közepéig 89 ilyen balesetet tartanak számon, amelyekben nem kevesebb, mint 34 ember hunyt el. Az áldozatok között több gyermek is van.

A szörnyű számokra való tekintettel a MÁV egy drámai videót készített, amellyel az idén áprilisban indított „Érj haza biztonságban!” nevű kampányukat zárják. A videóban a karácsonyi rohanás veszélyeire hívják fel a figyelmet. (Blikk)

Ők még nem tudják

2022 novemberéig kétszer annyian haltak meg vasúti átjárós balesetben, mint tavaly egész évben. Célunk, hogy csökkentsük az ilyen típusú balesetek számát.

Emellett a MÁV az alábbiakra figyelmeztet:

  • A vasúti átjárót csak fokozott óvatossággal szabad megközelíteni.
  • Biztosított vasúti átjárón csak akkor szabad áthajtani, ha mindkét sorompó nyitva van, a fényjelző vagy hangjelző berendezés nem ad tilos jelzést, illetve a fénysorompó vagy a félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó fehér jelzést ad.
  • A vasúti átjárón folyamatosan, azaz megállás nélkül, legalább 5 kilométeres átlagsebességgel szabad áthaladni.
  • Vasúti átjáróban és közvetlenül a vasúti átjáró előtt tilos előzni.
  • Ha a vasúti átjárót biztosító berendezés nem működik, minden esetben meg kell állnunk az átjáró előtt. Csak azután szabad tovább haladni, ha meggyőződtünk róla, hogy nem jön vonat!
  • Fénysorompónál az jelzi az üzemzavart, ha egyik fény sem világít!
  • A tilos jelzés a gyalogosokra és a kerékpárosokra is vonatkozik, de még a megkülönböztető jelzést használó járművekre is!
  • A telefonálás is elterelheti a vezető figyelmét, így előfordulhat, hogy a vasúti átjáró tilos jelzését nem veszi észre a sofőr.
  • A szembe sütő nap elvakíthatja a jármű vezetőjét, aki nehezebben veheti észre a fényjelző készülék jelzését. Ugyanígy a fényjelzőre tűző nap is okozhat észlelési problémát. Ilyenkor érdemes lassítani, és meggyőződni arról, milyen jelzést mutat a lámpa, nem közelít-e vonat – olvasható a vasúttársaság oldalán.

Kapcsolódó cikkek