Túszokat ejtett egy férfi egy bevásárlóközpontban

Megosztás

Drezdában történt az eset, a rendőrök elkapták a túszejtőt.

Túszokat ejtett Németországban, Drezda Altmarkt-Galerie nevű bevásárlóközpontjában szombat délelőtt egy férfi, közölte a helyi rendőrség, írja az MTI alapján a Telex.hu.

Nem sokkal 12 után több rendőr megrohamozta a bevásárlóközpontot, és kiszabadították a túszokat, az elkövetőt pedig elfogták – írja a Bild német lap. A túszejtő megsérült a műveletben, a túszok nem.

A túszejtőről és az indítékairól keveset lehet tudni. A legtöbb német lap azt írja, hogy a túszejtő egy fegyveres 40 éves férfi volt.

A DW német lap azt írja, hogy szombaton reggel hét óra körül egy 62 éves nő holttestét találták meg egy Prohlis szomszédságában lévő lakásban. A nő a 40 éves fegyveres támadó édesanyja volt. Azt ugyanakkor nem lehet tudni, hogy mi okozta a 62 éves nő halálát.

A férfi szombaton reggel fél 9 körül először megpróbált betörni a Radio Dresden, azaz a helyi rádióállomás épületébe, és ott tüzet nyitott, majd átment a bevásárlóközpontba. Ott az egyik drogériában elbarikádozta magát és két túszt ejtett: egy nőt és egy gyereket.

via Telex.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek