Borsodot is érinti a 25-ös főút felújítása, folyamatosan haladnak a munkálatok

Megosztás

Ezzel ahhoz segítik hozzá az egyik legnehezebben elérhető térséget, hogy sokkal gyorsabban eljuthassanak oda akár a fővárosból is. Heves és Borsod is érdekelt a felújításban.

2022 májusában megkezdődött a 25. sz. főút Szentdomonkos és Borsodnádasd közötti szakaszának fejlesztése. A 7 kilométer hosszú, két megyét érintő beruházásnak köszönhetően 2025 nyarára a térségben biztonságosabb és gyorsabb lesz a közlekedés, valamint jelentősen csökkenni fog a baleseti kockázat is – olvasható a beruházó NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. december 1-i közleményében.

A fejlesztés hazai forrás felhasználásával valósul meg nettó 29 milliárd forint értékben, a kivitelezési feladatokat a SWIETELSKY Magyarország Kft. és a fővállalkozó HE-DO Építő Zrt. alvállalkozójaként a HE-DO Kft. végzi.

A 25. sz. főút Heves megyei szakaszának építését teljes útzár mellett végzik Szentdomonkos és a bekölcei bekötőút között, ezért a felújítás ideje alatt terelőúton lehet majd közlekedni. A terelőútként kijelölt szakaszt a főút lezárása előtt felújították, így december 1-től fontos közlekedési változás lép életbe: A 25. sz. főút forgalmát a Tarnalelesz – Szúcs – Egercsehi közötti szakaszra, valamint Egercsehi belterületi szakaszára, illetve Bekölce belterületi és külterületi szakaszára terelik. Egercsehi belterületén a 2510. sz. úton egyirányú forgalmi rend bevezetésére kerül sor, az ellenirányú forgalom az Egercsehi, Petőfi S. utcát veheti igénybe.

10 kilométeres útszakasz már megújult

A közlemény tájékoztatása szerint a 25. számú főút új szakaszának fejlesztésével új, teherbíróbb pályaszerkezet, a jelenleginél szélesebb burkolat, valamint a főút szerpentines szakaszán kapaszkodósáv épül ki. A főút 6,5 méter burkolatszélességgel, 3,25 méter kapaszkodósáv szélesítéssel, 2 méter padkaszélességgel, 13,75 – 15,75 méter közötti koronaszélességgel épül ki.

A plusz sáv építése az erdős hegyoldalak miatt csak az egyes helyeken 8 métert is meghaladó magasságú támfalak építésével valósítható meg. A projekt során átépítésre kerül a Karácsony-völgyi-patak híd is.

(Magyarepitok.hu)

Kapcsolódó cikkek