Az árstop újabb hatásai: vannak kútjaink, ahol a hatósági és a piaci áras tankolást is korlátozzák már – videó

Megosztás

Magyarország, 2022. A Shell kútjainál benzinvásárlási korlátozást voltak kénytelenek bevezetni. Ahogy azt a (nem fideszes érzelmű) szakértők már előre megjósolták, az árstop egy idő után áruhiányhoz és/vagy a minőség romlásához vezet. Ebben vagyunk már benne.

A Shell kutakon péntek óta a 95-ös benzinből piaci áron számolva legfeljebb 20 ezer forintért, hatósági áron nagyjából 14 500 forintért lehet tankolni – adta hírül az RTL.

Legalábbis ott, ahol van még benzin, akadt olyan kút is, ahol már elfogyott.

A kis benzinkutak közül soknak a jövő héten nem szállít üzemanyagot a Mol, mástól pedig nem tudnak vásárolni. A Mol szerint így is 15-20 százalékkal több üzemanyagot szállítanak partnereiknek, mint normál időszakokban. Ez a vásárlási statisztikán is látszik: a legfrissebb, szeptemberi adatok szerint 18,6 százalékkal nőtt a benzinkutakon vásárolt termékek mennyisége egy év alatt.

Egy internetes hozzászóló némileg szarkasztikus hozzászólása nagyon sok mindent elárul.

“Ejj, ejj, az a fránya Mol-os karbantartás, és baleset… Na meg a 20-30% üzemanyag import is hiányzik, de ársapkával (veszteséggel) piaci cég nem szállít. A kör bezárult (Persze közben 1000 milliárdos haszna volt 2021-ben a Molnak, csak ellátás nincs.)”

Kapcsolódó cikkek