Borsodi település az átlagfizetések listájának élén és alján is

Megosztás

Utóbbi aligha meglepő, az viszont már inkább, hogy megyénk egyik falujában a legmagasabb az átlagfizetés Magyarországon.

A NAV adatai szerint 2021-ben bruttó 354 ezer forint volt az átlagos havi kereset (munkaviszonyból származó jövedelem), ami nettó havi 235 ezer forintot jelentett. Településtípusok szerint a legmagasabb átlagos havi nettó kereset Budapesten volt (313 ezer forint), ezt követik a megyei jogú városok (253 ezer forint), majd a városok (225 ezer forint). A legalacsonyabb érték a községekben volt (197 ezer forint). Azaz a községekben átlagosan a fővárosi bér 63 százalékát keresték meg a munkavállalók – ez az érték a városok esetében 72 százalék, a megyei jogú városok esetén pedig százalék – derül ki a GKI friss elemzéséből, amelyet a napi.hu szemlézett.

– A legmagasabb érték -az Északi-középhegységben, Aggtelek közelében lévő – Tornakápolnán volt, ahol átlagosan 535 ezer forintot vitt haza egy munkavállaló. A második helyezett a II. kerület volt 498 ezer forinttal, harmadik pedig Telki 467 ezer forinttal. 

– Ezzel ellentétben a legalacsonyabb átlagos havi nettó kereset Csenyétén volt havi 37 ezer forinttal. 

– Magyarország 19 megyéjéből 14-ben az országos átlag alatt volt a kereset. A megyei adatokból kirajzolódik, hogy a keresetek szempontjából legsikeresebb megyék a Nyugat- és Közép-Dunántúlon vannak.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Related posts