200 millió forinttal zsarolták Lajcsit azt ígérve, hogy kedvező ítéletet harcolnak ki számára

Megosztás

Hivatalos személyi jelleg színlelésével elkövetett befolyással üzérkedés bűntette miatt emelt vádat öt személy ellen a Központi Nyomozó Főügyészség – áll közleményükben. A vádirat szerint a bűnbanda tagjai 200 millió forintot kértek Galambos Lajostól, cserébe azt ígérték, elintézik, enyhe ítéletet szabjon ki rá a bíróság az akkor ellene folyó áram-, víz- és gázlopási ügyben.

Az egyik feltételezett elkövető vállalkozó hivatalos személynek adta ki magát és a legfőbb ügyészre hivatkozott, mint akinek segítségével el tudják simítani a zenész ügyét. Galambost összekötötte egy ügyvéddel is, aki szerint őt kellett volna megbízni védőként az eljárásban.

Ezek után a zenész saját ügyvédet fogadott és segített a zsarolók leleplezésében a nyomozóknak, akik el is kapták őket. Nem sokkal később azonban szabadlábra helyezték őket, ami után Galambos elmondta, nem érzi magát biztonságban és a tanúvédelmi programon is elgondolkodott.

Az ügyészség a vállalkozóra és az ügyvédre végrehajtandó börtönbüntetést kért a bíróságtól, és utóbbit végleges hatállyal foglalkozása gyakorlásától is eltiltanák. Amennyiben az előkészítő ülésen a vállalkozó beismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond tárgyaláshoz való jogáról, az ügyészség 3,2 millió forint bírságot és öt év börtönbüntetést javasol – áll a közleményben.

(hvg.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek