A borsodi sofőr szinte teljesen vakon vezette autóját közúton

Megosztás

Az időjárás az ősz második felétől tavaszig gyakran nem kegyes az autóvezetőkhöz. De az mégsem mindennapi, hogy valaki ilyen apró helyen próbáljon kilátni gépjárművéből. A rendőröknek sem tetszett a borsodi mutatvány.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Encsi Autópálya Alosztály járőrei 2022. november 21-én a reggeli órákban végeztek ellenőrzést az M30-as autópályán Halmaj közelében.

Az ellenőrzésük során az egyik arra közlekedő autónál azt tapasztalták, hogy a jármű ablakait átláthatatlan jégréteg fedi, mindössze az első-oldalsó ablakok néhány tenyérnyi része, illetve az első szélvédő van félig lekaparva.  

A járőrök az autót megállították, a sofőrrel letisztíttatták az üvegfelületet, akivel szemben helyszíni bírságot is kiszabtak.

Fontos intelem a járművezetők irányába, hogy a gépkocsijukat a téli közlekedés kívánalmai szerint készítsék fel és használják. A fagyálló ablakmosó, valamint a jégkaparó elmaradhatatlan kellékek. Csak megfelelő feltételek mellett induljanak útnak, ennek megfelelően a látótér biztosítása minden évszakban elengedhetetlen. Nagyon veszélyes, ha a jármű vezetője nem, vagy nem jól lát ki a szélvédőn, ezért a szellőztető-, illetve a párát leszárító fűtőberendezésnek is jól kell működnie és szükség esetén használják a jégkaparót. (Police.hu)

Kapcsolódó cikkek