Majka nem akart a választások előtt kijönni a már kétmillió megtekintés fölött járó dalával

Megosztás

Nem akarta, hogy bármelyik irányba elfogultsággal vádolják – de beszélt arról is, hogy semmi köze ahhoz, ami a TV2 egyéb műsoraiban elhangzik.

Mi is írtunk néhány napja Majka új slágeréről, a Molnár Tamással közös Azt beszélik a városban című dalról, amely mostanra már 2,2 millió megtekintés felett jár a YouTube-on. Ebben kiöregedett komcsikról, ereszen lecsúszó kamukeresztényről is énekel Majka, de szóba kerül benne a vadászkiállítás is, mint kiderült, azért, mert már több mint egy éve írta meg a dalszöveget, épp akkortájt.

Kijönni nem akart vele a választások előtt, „nehogy elfogultsággal vádoljanak bennünket egyik vagy másik oldal iránt. A másik ok, hogy még nem volt olyan állapotban a dal, hogy ki tudjuk adni” – mondta a Blikknek.

Majkát kérdezték arról is, gondolt-e arra, hogy szerencsés-e, ha nyíltan beleáll közéleti témákba. Erre az válaszolta: „Szembeköpném magam, ha öncenzúráznom kellene a dalaimat, a saját művészetemet. Ha azon gondolkodnék, miként írjak meg úgy egy dalt, hogy az tessen, másoknak és ne tapintsak senkinek az elevenére, akkor nagy baj lenne. Pont azért született ez a dal, hogy ilyesmin ne kelljen gondolkodni.”

Az előadó tizenhét éve dolgozik a kormányközeli tulajdonú TV2-vel többnyire műsorvezetőként, fel is merült, ebben a kontextusban vajon hogyan veszi ki magát a dala:

„Én soha nem népszerűsítettem egy pártot sem, és nem is fogok. Tény, hogy vannak a kormánynak olyan intézkedései, amikkel egyetértek, de bőven akadnak olyan ügyek is, például a vadászkiállítás és az ereszen lecsúszás, amelyek mélységesen felháborítanak, és nem tudok velük azonosulni. Nem vagyok sem kormánypárti, sem ellenzéki, egyszerűen egy ember vagyok, aki kritizál” – reagált a kormányközeli TV2-s kritikákra Majka, aki szerint neki semmi köze ahhoz, „ami a TV2 kapcsán zavarja az embereket.”

Hozzátette: szerinte „sokan dolgoznak ma Magyarországon olyan munkahelyen, aminek a tulajdonosi köre egyik vagy másik oldalhoz tartozik, de ez nem azt jelenti, hogy az illetőnek elkötelezettnek kellene lennie az adott politikai oldal felé.”

via Blikk, Telex

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek