Reptéri tragédia: felszállás közben egy tűzoltóautónak ütközött egy repülőgép – videó

Megosztás

Két halálos áldozatot követelt a baleset, aminél az is hihetetlen, hogy megtörténhetett.

Két tűzoltó meghalt, miután egy utasszállító repülőgép tűzoltóautóba csapódott felszállás közben Peru legforgalmasabb repülőterén pénteken.

A tűzoltóautó egyelőre tisztázatlan okok miatt a kifutópályára hajtott, pont akkor, amikor a Latam Airlines gépe felszállni készült. A közösségi médiában megjelent felvételeken az látszik, hogy a repülőgép hátulja is lángra kap, ahogy az ütközés után végiggurul a kifutópályán. A repülőgép utasai és legénysége közül senki sem halt meg, de 20 ember megsérült. A tűzoltók közül egy 31 éves férfit kritikus állapotban szállították kórházba.

Alerta News 24 on Twitter: “🇵🇪 | URGENTE: Se incendia un avión de Latam al momento del aterrizaje en el aeropuerto internacional Jorge Chávez de Lima. pic.twitter.com/3a5vjWdkUe / Twitter”

🇵🇪 | URGENTE: Se incendia un avión de Latam al momento del aterrizaje en el aeropuerto internacional Jorge Chávez de Lima. pic.twitter.com/3a5vjWdkUe

A Latam Airlines vezetője azt mondta, hogy a gépük megkapta a toronytól az engedélyt a felszállásra, és nem tudják, mit keresett a kifutópályán a tűzoltó, ugyanis nem kérték a segítségüket. Emberölés miatt nyomoz az ügyészség. (via BBC)

Kapcsolódó cikkek