Nagyjából 600 jegyet vásárolt a saját búcsúmeccsére Dzsudzsák Balázs

Megosztás

Válogatott rekorderré lép elő vasárnap a focista a Görögország elleni barátságos mérkőzésen.

A 109. válogatott mérkőzése új csúcsot fog jelenteni, a rekord megdöntésével a következő generációt szeretné inspirálni. „Nagyon komoly tizenhárom évet zárok le. Izgatott vagyok, jó érzés itt lenni. Persze, kicsit más a keret, de a hangulat mit sem változott. Gyermeki rajongással várom a dolgot, és minden egyes pillanatát, edzést, megbeszélést, akár a hülyéskedéseket is, ki akarom élvezni” – nyilatkozott a 35 éves futballista, akit a Telex idézett.

„Ez a magyar válogatottról szól, arról, hogy szeretnék átadni valamit a következő generációnak. Mostantól nem a 108-at, hanem a 109-et kell megdönteni” – idézte az MTI a Nyírlugosról indult játékost, aki szerint, ha a jövőben megközelíti valaki a csúcsot, az azt jelenti, hogy a magyar válogatottnak olyan alapemberei vannak, akik folyamatosan, sérülésmentesen tudják segíteni a csapatot. „Örülök, hogy felfelé ívelő pályán van a magyar futball, amit a mi generációnk indított el” – mondta a ballábas szélső.

Válogatottbeli pályafutásának csúcspontjának a 2016-os Európa-bajnokságon a végső győztes portugálok ellen 3–3-mal végződött csoportmérkőzésen lőtt két gólját nevezte, a mélypont nem sokkal ezután az Andorrában elszenvedett világbajnoki selejtezős vereség volt.

A Debrecen futballistája körülbelül 600 jegyet vásárolt már a mérkőzésre, ezt is külön köszönte az MLSZ-nek, és csak a szülőfalujából, Nyírlugosról 210-en érkeznek majd a fővárosba. Arról egyelőre még nem volt arról szó, mennyit játszik vasárnap a Puskás Arénában.

A felvetődő negatív kritikákról azt mondta, tisztában van azzal, „nincs olyan, hogy mindig süt a nap”, ugyanakkor véleménye szerint 108 válogatott mérkőzést senki sem kap ajándékba. Szoboszlai Dominikról úgy nyilatkozott: „Illik neki a csapatkapitányság, generációja legkarakteresebb játékosa, akinek szüksége van erre a lépésre ahhoz, hogy elérje, amit jósolnak neki. Próbáltam neki mindig átadni azt, amit itt tenni kell.”

(MTI/Telex)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek