Kiállnak az LMBTQ közösség mellett a Sokszínű Magyarországért képviselői csoport tagjai

Megosztás

A képviselőcsoportot még október 11-én alakították több ellenzéki párt képviselői. Céljuk, hogy közelebb juttassák Magyarország polgárait a teljes jogegyenlőséghez, különösen nagy figyelmet szentelve a szexuális kisebbségeknek, akik az utóbbi időben a kormány propagandájának kereszttüzébe kerültek. A képviselőcsoportnak a Jobbik kivételével minden ellenzéki pártból van tagja.

Kiállunk a magyar LMBTQ közösség mellett a Nemzetközi Fellépés a Zaklatás Elleni napon, elítéljük Novák Előd és a Mi Hazánk törvénymódosító javaslatát az LMBTQ zászló betiltásáról!” – írták közleményükben.

November 16-án a Sokszínű Magyarországért képviselői csoport tagjai szolidaritásukat fejezik ki a Nemzetközi Fellépés a Zaklatás Ellen napján az LMBTQ Közösséget ért támadások és diszkrimináció kapcsán.

A képviselői csoport egy olyan Magyarországért és egy olyan társadalomért dolgozik, ahol az LMBTQ embereket nem éri rendszerszintű megkülönböztetés és ahol félelem, erőszak és zaklatás nélkül, szabadon élhetnek a csoport tagjai.

A Sokszínű Magyarország Képviselői Csoport nyomatékosan kiáll az LMBTQ emberek jogai mellett, s hisz a szólásszabadságban. Felszólítjuk a Novák Elődöt és a Mi Hazánk Mozgalmat, hogy hasonló diszkriminatív és homofób törvényjavaslatokkal és ideológiákkal hagyjanak fel az Országgyűlés falain belül végzett munkájuk során!

Kapcsolódó cikkek