Többszáz millió forint lottónyereményt titkolt el a feleségétől

Megosztás


Jogerősen két év felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki a válásuk során eltitkolta felesége elől közös lottónyereményük jelentős részét, több százmillió forintot.

Az ügyben harmadfokon eljáró ítélőtábla csalás bűntettében mondta ki bűnösnek a korábban első fokon felmentett, a másodfokú bíróság által viszont két év letöltendő szabadságvesztésre ítélt férfit.

A házaspárnak még 2016 novemberében volt az ötös lottón telitalálata. A csaknem 900 millió forintos, közös nyeremény nyolc bankszámlán landolt, amelyek felett a férj rendelkezett. A házaspár a nyereményből 2017-ben közösen ingatlanokat, valamint gépjárműveket vásárolt. Időközben azonban a házasság megromlott, a feleség válást kezdeményezett, illetve azt, hogy a férje adja oda neki a nyereményből fennmaradt, őt megillető részt. A férfi azt állította, a pénzből már csak 300 millió forint maradt, a valóságban azonban még több mint 800 millió.

Megegyeztek arról, hogy a 150 millió forintot átutalja, de a feleség rájött, hogy férje átverte, és valójában csaknem 410 millió forint járt volna neki.

Az ítélőtábla figyelembe vette a döntésekor, hogy a büntetlen előéletű férfi időközben kötelezettséget vállalt arra, hogy kifizeti a feleségét, és úgy ítélte meg, hogy a büntetés célja próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztéssel is elérhető.

Kapcsolódó cikkek