Máris van bolt, ahol korlátozzák, mennyit lehet vásárolni az árstopos tojásból

Megosztás

Szerdán bejelentették, csütörtökön életbe is lépett az új rendelet, amelyre egyes üzletek már reagáltak is.

Számítani lehetett rá, hogy a szerdai bejelentés után csütörtökből már életbe is lépő rendelet következtében megrohamozzák majd a boltokat, egyes üzletekben pedig máris mennyiségi korlátozást vezettek be. A Diétás Magyar Múzsa kiszúrta, hogy az egyik CBA Príma-üzletben például maximum 30 darab tojást lehet hatósági áron vásárolni – írja a HVG.

Telex megkereste az ügyben a CBA-t, amelynek kommunikációs igazgatója, Fodor Attila azt nyilatkozta, nincs egységes szabály a mennyiségi korlátozásra, arról az egyes boltok egyéni szinten, az éppen aktuális helyzet mérlegelése után döntenek. Az óvintézkedésre a lakosság zavartalan ellátása érdekében lehet szükség, mivel az árstopok elindulása után korábban azt tapasztalták, hogy többen elkezdték vélhetően továbbértékesítés céljából vagy vendéglátóhelyek számára nagy mennyiségben felvásárolni a hatósági áras termékeket.

Az árstop már csütörtökön életbe lépett, a kereskedők azonban november 14-ig haladékot kaptak az átállásra.

Amennyiben ön is hozzájárulna a független média fennmaradásához és a vidék valódi híreinek bemutatásához, kérjük erre a linkre kattintva támogassa munkánkat!

Kapcsolódó cikkek