Emléktáblát avattak a Zsófia-kilátónál és a Fehérkőlápa Turistaháznál

Megosztás

Mint korábban megírtuk, a Zsófia-kilátó lett idén az Év Kilátója, a Fehérkőlápa Turistaház pedig az Év Turistaháza, ezzel gyakorlatilag Lillafüred lett az aktív turizmus fővárosa 2022-ben. A két turisztikai létesítményen ennek apropóján avattak emléktáblát pénteken – számolt be róla a Minap.hu.

Veres Pál, Miskolc polgármestere is beszédet mondott az ünnepségen: “Ma már bárki meggyőződhet róla, aki a városunkba látogat, hogy Miskolc nem a „nehéz, szürke nappalokról” szól, hanem sokkal inkább a csodálatos napsütéses bükki tájról és olyan látnivalókról, mint a Palotaszálló, a vízesés, a Szinva-patak völgye” – fogalmazott. “Ugyanígy említhetném a város másik három turisztikai desztinációját: a belvárost és az Avast, Diósgyőrt az újjáépülő várral, vagy éppen Miskolctapolcát, a fürdőivel, melyek közül a Barlangfürdő az energiaválság ellenére éppen a múlt héten tudott újranyitni, szintén a helyiek összefogásnak köszönhetően.”

További részletek a pénteki emléktábla-avatásról a Minap.hu tudósításában.

Fotó: MTI/Vajda János

Amennyiben ön is hozzájárulna a független média fennmaradásához és a vidék valódi híreinek bemutatásához, kérjük erre a linkre kattintva támogassa munkánkat!

Kapcsolódó cikkek