Hegedűs Andrea a Parlamentben: „Miskolc végveszélyben”

Megosztás

A DK-s képviselő szerint a kormánypárt elengedte az önkormányzat és ezzel a megyeszékhely lakóinak kezét.

Hegedűs Andrea miskolci országgyűlési képviselő nemrégi parlamenti beszédében rámutatott: a kormány átgondolatlan gazdaságpolitikája elérte a miskolci önkormányzatot, így az emberek mindennapjait is. “Homokba dugja a fejét a kormány, pedig tisztában van vele, hogy az önkormányzat, valamint annak intézményei és társaságai piaci alapú rezsiszámlával néznek szembe. Gazdálkodása kötött, a bevételi képessége korlátozott. Nem lehet látni, hogy ha a kiadási oldalon brutálisan megemelkednek a szolgáltatási árak és díjak, akkor azt miből pótolja, minthogy azt sem, van-e kormányzati szándék arra, hogy segítséget nyújtsanak a városnak” – állapította meg.

Egyúttal kifejtette: a városnak hetvenhárom olyan intézménye van, mely érintett az áremelésnél – köztük: bölcsődék, óvodák, szociális intézmények és idősotthonok.

Hegedűs Andrea a miskolci kormánypárti országgyűlési képviselők felelősségére utalva úgy fogalmazott, hogy azok mindezt lapítva tűrik. – Miskolc végveszélyben, de ők nem állnak a város mellé, elengedik a miskolciak kezét – hangzott el. Kitért továbbá arra is, hogy a Fidesz és a KDNP önkormányzati képviselői nem vettek részt azon a rendkívüli közgyűlésen, melyet múlt héten azért hívott össze a városvezetés, hogy tájékoztatást adjon a várost sújtó energiaválság következményeiről és a költségek drasztikus lefaragásáról.

„A kormány a partról figyeli stopperrel a fuldokló önkormányzatokat, hogy meddig bírják még levegővel. Az átgondolatlan gazdaságpolitika elérte a miskolci önkormányzatot is, az emberek mindennapjait” – írja az országgyűlési képviselő a közösségi oldalán közzétett felszólalás alatt.

via Minap.hu

Amennyiben ön is hozzájárulna a független média fennmaradásához és a vidék valódi híreinek bemutatásához, kérjük erre a linkre kattintva támogassa munkánkat!

Kapcsolódó cikkek