Ügyvédje továbbra is ártatlannak tartja Völnert és kiakadt, hogy a sajtóból értesült a vádemelésről

Megosztás

Mint azt mi is megírtuk hétfőn, a Központi Nyomozó Főügyészség korrupciós és vagyon elleni bűncselekmények, valamint pénzmosás miatt nyújtott be vádiratot Schadl György és 21 társa – köztük Völner Pál – ellen a Fővárosi Törvényszéken. Ebben Schadl-ra 10, Völnerre 8 év börtönbüntetést kértek.

Völner ügyvédje, Papp Gábor az ATV Híradónak nyilatkozva elmondta: a sajtóból értesült a vádemelésről, és nem tartja a tájékoztatásnak ezen módját korrektnek, de a praxisában többször előfordult már hasonló. „Óriási a büntetőeljárás tétje. Azt, hogy az ember életében körülbelül milyen sorsdöntő jelentőséggel bír, nem kell hangsúlyozni, korrektebbnek tartanám, hogyha a sajtó tájékoztatása azt követően történne meg, hogy az érintettek ezt a vádiratot olvashatják” – fogalmazott Papp Gábor.

Arra a kérdésre, hogy a sajtóközleményben szereplő információkról mi a véleménye, az ügyvéd azt válaszolta: „Erről nem tudok addig vitát nyitni, amíg nem látom a vádiratot az első betűjétől az utolsóig. Sajtóközleményeket meg nem szeretnék minősíteni.”

Arra a kérdésre, hogy továbbra is ragaszkodik-e Völner Pál az ártatlanságához, a politikus ügyvédje ezt mondta: „Nem ragaszkodik hozzá, hanem ártatlan Völner Pál. Nem követett el bűncselekményt, és remélem hogy a bírósági eljárás folyamán ez ki is fog derülni.”

(atv.hu)

Amennyiben ön is hozzájárulna a független média fennmaradásához és a vidék valódi híreinek bemutatásához, kérjük erre a linkre kattintva támogassa munkánkat!

Kapcsolódó cikkek