Zöld konzultációt indít az LMP – jelentette be a párt Miskolcon

Megosztás

Online és offline formában is elindította a Zöld Konzultációját az LMP – Magyarország Zöld Pártja, ami – politikusaik értékelése szerint – az embereket érintő valódi problémákra próbál reflektálni, legyen szó a megújuló energiákról vagy az épületszigetelésről.

Az LMP az elmúlt években több javaslatot is tett a kormánynak, miszerint a megújuló energiákat kellene támogatni – ezeket azonban egytől egyig lesöpörték az asztalról Schmuck Erzsébet szerint. Az LMP társelnöke megdöbbentőnek nevezte, hogy a kormány által meghirdetett nemzeti konzultáció nem tartalmazza az általuk problematizált felvetéseket.

Vincze Károly, az LMP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke értetlenségét fejezte ki, hogy hazánkban miért lehetetlenítik el a szélerőművek telepítését, egyúttal hangsúlyozta: a meghirdetett tűzifa-program nem biztosítja időben a megfelelő mennyiségű és minőségű tüzelőt. A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a megye számos pontján fognak majd konzultálni a polgárokkal.

Az LMP által felvetett kérdések az alábbiak: 

•    Egyetért-e Ön azzal, hogy a kormánynak mielőbb országos épületszigetelési programot kellene indítania?
•    Egyetért-e Ön azzal, hogy a kormány azonnali hatállyal vonja vissza a szélerőművek telepítését ellehetetlenítő rendelkezéseit?
•    Támogatja-e Ön, hogy a kormány törölje el a napelemadót, vagyis a napelemekre kivetett termékdíjat?
•    Támogatja-e Ön, hogy a kormány vezesse be a minden közösségi közlekedési eszközre érvényes, havonta ötezer forintba kerülő klímabérletet?
•    Egyetért-e Ön azzal, hogy a paksi bővítésre vonatkozó, Oroszországgal kötött szerződést mielőbb fel kell mondani?

A párt szerint a jelenlegi válságban valós kérdésekre és valós megoldásokra van szükség, ezért azt kérik, hogy minél többen töltsék ki a Zöld Konzultációt az alábbi weboldalon.

Kapcsolódó cikkek