Az öt leggyakoribb béren kívüli juttatásból csak kettőt tartanak hasznosnak

Megosztás

Minimális többségben vannak csak azok a magyar dolgozók között, akik nem félnek a munkahelyük megszűnésétől: a MerlotWorks és a Dialogue Kft. országos, reprezentatív felmérésében a megkérdezettek 49 százaléka mondta azt, fél, hogy a munkahelye a következő hat hónapban megszűnik, és 51 azt, hogy nem. Eddig ugyan nem volt jelentős elbocsátási hullám, de egy dolog az, mi volt eddig, és egy egészen más az, mit várnak az érintettek.

A felmérésben részt vevőknek felsorolták azt az öt béren kívüli támogatást, amelyet a leggyakrabban adnak a magyar cégek, ezek közül mindössze kettő volt – a továbbképzési támogatás és az iskolaképzési támogatás –, amelyet a többség hasznosnak gondolt. A céges buszjáratot, a sportolási támogatást, de még a plusz szabadnapot sem tartják a legtöbben igazán hasznosnak.

Arról is megkérdezték őket, mit tartanának vonzónak a fizetésen kívül. Itt a legtöbben a céges kölcsönt, szakmai fejlődéshez kötődő támogatást, valamint az egészséggel kapcsolatos juttatásokat említették. 

Amennyiben ön is hozzájárulna a független média fennmaradásához és a vidék valódi híreinek bemutatásához, kérjük erre a linkre kattintva támogassa munkánkat!

Kapcsolódó cikkek