Október 23-án Zalaegerszegen mond beszédet Orbán Viktor

Megosztás

Úgy tűnik, idén Orbán-beszéd nélkül maradunk október 23-án, legalábbis ami Budapestet illeti. Erre utal, hogy Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója azt nyilatkozta a Magyar Nemzetnek, hogy a kormánypártok nem tartanak központi ünnepséget, csak választókerületi szinten lesznek megemlékezések az 1956-os forradalomról.

Megkérdeztük Havasi Bertalant, a a miniszterelnök sajtófőnökét, hogy Orbán Viktor mond-e beszédet október 23-án, és ha nem, annak mi az oka.

Válaszában azt írta Havasi Bertalan, hogy:

“Orbán Viktor a zalaegerszegi Mindszentyneum ünnepélyes átadásán fog beszédet mondani, erről a sajtót is hamarosan tájékoztatják.”

A Mindszenty József bíboros életét és a kommunista egyházüldözést bemutató látógatóközpont október 25-től lesz látogatható.

Az elmúlt 12 évben, amióta a Fidesz van kormányon, csupán pár olyan év volt, amikor Orbán nem mondott beszédet október 23-án. 2011-ben például egy uniós csúcstalálkozó miatt hagyta ki az állami ünnepséget, és abban az évben Fidesz 56-os rendezvénye is elmaradt. 2020-ban a koronavírus-járvány miatt csak szűk körben vagy egyáltalán nem tartották meg a megemlékezéseket. Tavaly viszont, fél évvel a közelgő választások előtt masszívan gyurcsányozós beszédet mondott a miniszterelnök, amit egy Békemenet előzött meg.

Így sem maradunk politikai rendezvények nélkül az állami ünnepen. Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője és egyben árnyék-miniszterelnöke néhány napja az utcára hívta az embereket október 23-ára. Tüntetnek a tanárok és az oktatás helyzete miatt is aznap, a Kálvin téren lesz demonstráció.

Forrás: Telex.hu

Kapcsolódó cikkek