Orbán szerint szinte megfizethetetlenek az árak, és a szankciók tehetnek erről

Megosztás

Nyilvánvaló, hogy a szankciós politikán változtatni kell – mondta Orbán Viktor csütörtök este a Facebook-oldalán közzétett videóban, amelyet a HVG.hu szemlézett. A miniszterelnök részt vesz az európai uniós miniszterelnökök és elnökök prágai csúcstalálkozóján, és elmondása szerint súlyos témák vannak az asztalon: lesz-e gáz, lesz-e elektromos áram az európai országok számára a következő hónapokban.

A kormányfő felidézte: Magyarország korábban már kiharcolt egy mentesítést az olajembargó és -szankció alól, majd jelezte: az elmúlt napokban pedig sikerült elérni, hogy az új szankciók nem vonatkoznak sem Magyarország nukleáris energiájára, se az ország gázellátására.

Orbán Viktor kitért arra is, hogy a szankciók azonban „az égbe emelték” az energia árát és ez Magyarországot is érinti. Az árak szinte megfizethetetlenek – mutatott rá.

„Oroszország egyáltalán nem esett térdre, közben az európai gazdaságok elvéreznek. Nyilvánvaló, hogy a szankciós politikán változtatni kell” – fogalmazott Orbán Viktor, aki utóbbit nevezte a találkozó tétjének.

via hvg.hu

Amennyiben ön is hozzájárulna a független média fennmaradásához és a vidék valódi híreinek bemutatásához, kérjük erre a linkre kattintva támogassa munkánkat!

Related posts