Veres Pál: Miskolc nem omlott össze, de még nehezebb idők jönnek

Megosztás

A miskolci önkormányzatnak is nap mint nap meg kell küzdenie az elszabadult energiaárakkal, kiszámíthatatlan gazdasági környezettel, fékevesztett áremelkedéssel – mondta el videójában a borsodi megyeszékhely polgármestere.

Hivatalba lépésének ezredik napján tett közzé egy friss bejegyzést a Facebook-oldalán Veres Pál, amiben a miskolci polgármester az elmúlt időszakot és főként a jelenlegi nehéz helyzetet értékelte:

“Hihetetlenül nehéz ezer napon vagyunk túl. Sáskajáráson kívül szinte minden volt ebben a 2 és fél évben: világjárvány, lezárások, kormányzati elvonások. De Miskolc működik, nem omlott össze a város, a buszok járnak, a szemetet elviszik, működnek az óvodák, a szociális intézmények. Talán banálisan hangzik, de becsüljük ezt meg, mert még nehezebb idők jönnek.

Nehéz idők jönnek, de kitartunk, ahogyan eddig is kitartottunk. Számos fejlesztést fejeztünk be, megújul Miskolctapolca, újjászületett a Horváth-tető és az egykori Szentpáli évtizedeken át méltatlanul pusztuló épülete. Tíz elektromos busszal bővítettük a miskolci buszflottát, akkor még nem sejtve, hogy mekkora szükségünk lesz rá. A mostani helyzet igazolja, hogy előrelátóak voltunk. Bérlakás-programunkkal első lakáshoz segítjük a miskolci fiatalokat, a Covid legnehezebb időszakában pedig elsőkként segítettük a helyi vállalkozásokat és a lakosságot.

Dolgozunk, mert máshogy nem lehet, mert csak így, együtt tudunk megküzdeni a nehézségekkel, csak együtt tudjuk teljesíteni az előttünk álló feladatokat és leküzdeni az elképesztő nehézségeket.

Látnunk kell, hogy a válság a küszöbön, az energiaárak elszabadultak és sosem látott infláció nehezíti hétköznapjainkat. A miskolci önkormányzatnak pedig ugyanazokkal a nehézségekkel kell nap mint nap megküzdenie, amikkel a miskolci, a magyar családoknak is: elszabadult energiaárakkal, kiszámíthatatlan gazdasági környezettel, fékevesztett áremelkedéssel.

Most még senki sem tudja pontosan, mit hoz az ősz és a tél, mennyi plusz terhet ró a miskolci önkormányzatra, a miskolci intézményekre, a városi cégekre és a miskolci családokra a brutális rezsidrágulás, de számolunk és készülünk a legrosszabb forgatókönyvekre is. Rengeteg a bizonytalanság, de a kollégákkal folyamatosan elemezzük a várható helyzetet, igyekszünk gondoskodni, amiről csak lehetséges. Azon dolgozunk, hogy Miskolc gondoskodó város maradjon.

Nagyon komoly, és nagyon nehéz küzdelem áll előttünk, és ismét erőn felül kell majd teljesítenünk, hogy túléljük ezt is, ahogyan túléltük a mögöttünk álló ezer napot is” – írta a videó mellé Veres Pál.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Mert tudjuk, megtapasztaltuk, hogy mi, miskolciak egymásra számíthatunk csak igazán.

Kapcsolódó cikkek