Ha vásárolt ebből a gluténmentes kenyérből, illetve baromfivirsliből, ne egye meg!

Megosztás

Magas aflatoxin-tartalmat mért, illetve egy bizonyos baktériumot talált a Nébih a termékekben, visszaküldhetik a cégnek, amely a postaköltséget is állja.

Az Abonett Kft. határérték feletti aflatoxin-tartalom miatt vissza hívja a forgalomból a 100 grammos kiszerelésű, Abonett gluténmentes extrudált kenyér zöldségekkel nevű termékét – írja az MTI. A Nébih kéri a vásárlókat, hogy a 2023.10.24-i lejárati dátumú termékeket ne fogyasszák el, hanem küldjék vissza a cégnek, állják a postaiköltséget is.

Az aflatoxinok kis mennyiségben is mérgező, májkárosító, rákkeltő a sejtek örökítő anyagát és az immunrendszert károsító vegyületek, nagy mennyiségben pedig gyors lefolyású, akut mérgezést is okozhatnak. Ilyenkor halálos májelégtelenség is kialakulhat. Az aflatoxinokra különösen érzékenyek a gyermekek és a hepatitisz B vírus által fertőzött emberek. (via 444.hu)

Frissítés: Visszahívta és kivonta a forgalomból a Wudy AIA féle – sima és sajtos -baromfi virslit a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) listeria monocytogenes esetleges jelenléte miatt. A hivatal kéri a vásárlókat, hogy a 250 grammos, minőségét 2022.10.2-ig megőrző baromfivirslit, valamint a 150 grammos kiszerelésű, 2022.09.20-i minőségmegőrzési idővel rendelkező sajtos baromfivirslit ne fogyasszák el.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek