Váratlanul kormányinfót tartanak ma

Megosztás

Szombat délutánra váratlanul kormányinfót hirdetett meg a kormány. A délután 13 órakor kezdődő tájékoztatóra szombat reggel érkezett a meghívó, ami annyiból érdekes, hogy a kormányinfót megelőző kormányüléseket általában nem szombatonként tartják.

Még nem tudni, mit jelentenek be, de épp két hét múlva, október 1-jén jár le a benzinárstop és az élelmiszerárstop, amivel a kormány jóval a piaci ár alatt tartja az árakat. Az árstopok jövőjéről Gulyás Gergely a szeptember 8-i kormányinfón azt mondta, azokról a kormány a következő két hétben dönt.

Orbán Viktor miniszterelnök még január 12-én jelentette be, hogy a magas infláció miatt február elsejétől korlátozzák bizonyos alapvető élelmiszerek árát. A kormány először tavaly november 15-én rögzítette 480 forintban a 95-ös benzin és a dízel literenkénti árát szintén a magas infláció miatt. Azóta többszörmeghosszabbították az árstopokat.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter még május közepén azt mondta: „Amíg az infláció ilyen magas, nincs semmi ok arra, hogy az árstopot kiengedjük.” Majd június végén úgy fogalmazott: ma már jobban kell tartani a recessziótól, mint az inflációtól.

De annak is mostanában kell kiderülnie, hogy a közoktatásban elmarad-e az őszi szünet.

Emellett az Európai Parlament csütörtökön elfogadott egy jelentést, ami megállapítja, hogy Magyarország folyamatosan távolodik az Európai Unió alapértékeitől, és a teljes értékű demokrácia helyett 2022-re már inkább a „választási autokrácia” jelző illik rá. Orbán Viktor ezt lényegében egy viccnek nevezte.

Forrás: Telex.hu

Kapcsolódó cikkek