Elkábította, majd kirabolta alkalmi ismerősét a fiatalkorú miskolci

Megosztás

A Miskolci Járásbíróság ítéletet hozott azoknak a vádlottaknak az ügyében, akikkel szemben rablás bűntette miatt indult büntetőeljárás – olvasható a Törvényszék honlapján megjelent közleményben.

A megállapított tényállás szerint a sértett férfi 2019 júliusában, majd 2020 januárjában Miskolcon beszélt meg találkozót az általa korábbról ismert I. rendű fiatalkorú terhelttel annak érdekében, hogy egymással szexuális cselekményt végezzenek. Első alkalommal a Tiszai pályaudvaron találkoztak, ahol az I. rendű vádlott az elfogyasztott energiaitalba bódító hatású szert tett azért, hogy a későbbiekben a sértett értékeit elvehesse. Mire az alkalmi szállásra értek, a sértett olyan kábult állapotban volt, hogy a szobába is az I. rendű vádlott segített neki bemenni, majd miután az elaludt, a nő 20.000 Ft-ot vett el tőle.

A másik alkalommal a légyottot követően az I. rendű vádlott lement a szálláshely előtt gépkocsiban várakozó II. rendű vádlott férfihoz, hogy tőle gyógyszert kérjen azért, hogy a sértettet ismét elkábíthassa és tőle értékeket szerezzen meg. Ez alkalommal 45.000 Ft-tal távozott, melyet a sértett védekezésre képtelen állapotát kihasználva szerzett meg.

A bíróság rablás bűntette miatt az I. rendű vádlottal szemben 2 év javítóintézeti nevelést rendelt el, míg a II. rendű vádlottat – aki a bűncselekményt bűnsegédként követte el – 2 év szabadságvesztésre ítélte, egyúttal kötelezte a terhelteket a sértett kárának megtérítésére is.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte az I. rendű vádlott teljes, a II. rendű vádlott részbeni beismerő vallomását, a sértett megbocsátását, a kár részbeni megtérülését, illetve a II. rendű vádlott esetében a bűnsegédi szerepet. Súlyosító körülményként esett latban az ilyen és hasonló jellegű cselekmények helyi és országos elszaporodottsága.

Az ítélettel szemben az ügyészség súlyosítás érdekében fellebbezett, míg a terheltek és védőik tudomásul vették azt, így a döntés nem jogerős.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek