Pénzbüntetésre ítélte az egyik Borkai Zsolttal jachtozó nőt a bíróság

Megosztás

A hat vádlottból öten jelentek meg a Győri Járásbíróságon a Borkai Zsoltról nyilvánosságra került szexvideókkal kapcsolatban indult büntetőügy tárgyalásán – írja a Blikk. A vádlottak közül az egykori focista, P. József hiányzott csak, aki korábban komoly szívműtéten esett át.

A vádiratban zsarolás és más bűncselekmények is szerepelnek. Az ügyészség szerint ugyanis a vádlottak a volt győri polgármester ügyvéd barátját akarták tízmilliós nagyságrendű összeggel megzsarolni, de olyanok is a vádlottak padjára kerültek, akik a videó elkészítésében vettek részt.

Így került a tárgyalásra a Borakiékkal kihajózott ikerpár egyik tagja, aki egyedüliként mondott le a tárgyalás jogáról és beismerő vallomást is tett.

A nőt személyes adattal való visszaélés miatt másfél millió forintos pénzbüntetéssel sújtotta a bíróság.

Az ítélethirdetés előtt a bíró kíváncsi volt arra, hogy mekkora a nő havi jövedelme, ám ezt a vádlott nem tudta megmondani, és arra sem tudott válaszolni, hogy a bőven átlagon felüli életszínvonalának finanszírozásához mennyi pénzre van szüksége. A nő elmondta, hogy van egyéni vállalkozása, de a barátja tartja el, néha 20 ezer, néha pedig másfél millió forintot kap tőle.

„Azt megjegyezném, hogy én és az ikertestvérem nagyon sok mindenben károsultunk a botrány miatt” – jegyezte meg az utolsó szó jogán.

Forrás: HVG.hu, Blikk.hu

Kapcsolódó cikkek