Betondarabot dobálva okozott életveszélyes sérülést, majd a szemtanút is megfenyegette a borsodi fiatal

Megosztás

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség súlyos testi sértés vétsége és büntetőügyben kényszerítés hatósági eljárásban bűntette miatt vádat emelt egy 16 éves fiatalkorú férfi ellen.

A közlemény szerint 2021 májusában a délutáni órákban Múcsony településen egy romos épületben talált betondarabot lóbált, dobált, s amikor az kiesett a kezéből, lezuhanva ráesett az ott tartózkodó kiskorú fiúra, a koponya benyomatos törésével járó életveszélyes sérülést okozva. A vádlott úgy akarta eltitkolni cselekményét, hogy a sértett testvérét – az események szemtanúját – azzal fenyegette meg, hogyha azt bárkinek elmondja, megveri.

A vádirat szerint a vádlott 2021 májusában a délutáni órákban Múcsony településen egy iskola előtti területen futballozott három kiskorú fiúval. A labda átkerült a szomszédos romos állapotú, háromszintes betonépület területére. Valamennyien az épülethez mentek, a vádlott felment a felső szintre, ahol talált egy betondarabot, amelyből vasrúd állt ki.

Ezt többször felemelte, dobálta, lóbálta, azonban az kiesett a kezéből, és lezuhanva, ráesett a földszinten tartózkodó kiskorú sértettre, neki 8 napon túl gyógyuló közvetetten életveszélyes koponyatörés sérülést okozva.

A vádlott azonnal a sértetthez ment, vérző sérülését a pólójával csillapította, valamint vízzel öblítette, majd az orvosi ügyeletre vitte.

A vádlott viszont el akarta kerülni a cselekményével kapcsolatos felelősségre vonást, ezért a sértett kiskorú testvérét, aki az események szemtanúja volt, azzal fenyegette meg, hogyha elmondja, hogy a sérülést ő okozta, megveri.

A kiskorú fiú ettől való félelmében az első rendőrségi tanúkihallgatása során eltitkolta a történteket, majd folytatólagos meghallgatásakor feltárta, hogy valójában mi történt.

Az ügyészség a büntetlen előéletű fiatalkorú vádlottal szemben próbára bocsátás intézkedést indítványozott azzal, hogy annak tartamára a bíróság rendelje el pártfogó felügyeletét.

Kapcsolódó cikkek