Az orosz propaganda is megirigyelné, ahogy Ukrajnát ábrázolja a nyolcadikos földrajztankönyv

Megosztás

A szöveg is elképesztő, de a mellékelt ábra egészen szürreális.

A Telex szúrta ki, hogy az idei nyolcadikos földrajztankönyvben az ukrajnai válság és a háború is szóba került – de persze nam akármilyen megvilágításban. Konkrétan ezt írják a szerzők az országról:

„A többség ukrán nemzetiségű, de az ország keleti részén jelentős az oroszok aránya, a Krím-félszigeten pedig ők alkotják a többséget. A két keleti szláv nyelv (orosz, ukrán) hasonló. Az oroszok által lakott országrészekben a lakosság egyötöd része kevert orosz–ukrán nyelven beszél. Ennek ellenére a két népcsoport gyakran szemben áll egymással. Ellentétük fegyveres konfliktust is kirobbantott a Krím-félszigetért (4.2.).”

Mint a Telex is írja, mindezt egy független országról sikerült leírni, amely területének egy részét, a Krímet 2014-ben Oroszország katonailag megszállta, majd egy, a nemzetközi közösség által vitatott népszavazáson annektálta, és amely országot idén februárban az orosz haderő megtámadott.

Ha a szöveg pedig nem lenne elég, mindezt megtoldják a fent is látható ábrával, amely azt a látszatot kelti, mintha a Nagy Orosz Medve az Egyesült Államokkal és az Európai Unióval civakodna Ukrajnáért…

Forrás: Telex.hu; Fotó: Nemzeti Köznevelési Portál

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek