Súlyosbították a miskolci kórházból lopó nő büntetését

Megosztás

A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa 2022. augusztus 29. napján jogerős ítéletet hozott a kifosztással és lopással vádolt nő ügyében.

Az első fokon eljárt Miskolci Járásbíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2020 márciusában egy miskolci kórházban tartózkodott betegként, amikor egy másik kórteremben fekvő sértett pillanatnyi távollétét kihasználva magához vette annak telefonját és pénztárcáját az abban lévő készpénzzel. Pár hónappal később a kórház másik osztályára surrant be és az alvó sértett ágya melletti szekrényről tette el a férfi mobilját. Az okozott kár 52.000, illetve 76.000 Ft volt.

Az elsőfokú bíróság ítéletével 280 óra közérdekű munka büntetésre és 100.000 Ft pénzbüntetésre ítélte a vádlottat. Enyhítő körülményként értékelte az elkövető beismerő vallomását és megbánó magatartását, továbbá azt, hogy a kár részben megtérült. Ezzel szemben súlyosító körülményként vette figyelembe a vádlott büntetett előéletét és a hasonló jellegű cselekmények elszaporodottságát helyi és országos szinten.

Az ügyészség által bejelentett fellebbezés folytán eljáró Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa szerint a vádlott büntetett előélete nagyobb nyomatékkal esik latba, az általa korábban elkövetett hasonló jellegű bűncselekmények miatt enyhének ítélte a kiszabott büntetést, így az elsőfokú bíróság döntését megváltoztatta, a vádlottat büntetését egy év, végrehajtásában két évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre súlyosította.

Kapcsolódó cikkek