Átállt az oroszokhoz egy ukrán, autójában robbantották fel őt, menet közben – videó (18+)

Megosztás

Az ukrán ellenállók ezzel akarták jelezni a háborús hazaárulónak, hogy “az oroszokkal való együttműködés káros az egészségre”. Korábban az ukrán biztonsági szolgálatnak dolgozott.

A napokban kerültek nyilvánosságra azok a felvételek, amelyeken egy az oroszok oldalára átállt ukrán férfi ellen elkövetett robbantásos merénylet pillanatai láthatók. A beszámolók szerint a támadás még augusztus 11-én történt az oroszok kezén lévő luhanszki városban, Sztarobilszkban.

A célpont sajtóbeszámolók szerint Aszkjar Lajsev volt, aki korábban az ukrán biztonsági szolgálatnak dolgozott, 2014-ben azonban a szakadár Luhanszki Népköztársasághoz csatlakozott, és az ottani hírszerzésnek dolgozott.

Stepan Gronk on Twitter: “On August 11, #Ukrainian traitor Askyar Laishev, (Russian collaborator and head of DMV Starobilsk, Luhansk Oblast) was exterminated by partisans who detonated a car bomb while he drove.#SlavaUkraine pic.twitter.com/16pN6gfHjH / Twitter”

On August 11, #Ukrainian traitor Askyar Laishev, (Russian collaborator and head of DMV Starobilsk, Luhansk Oblast) was exterminated by partisans who detonated a car bomb while he drove.#SlavaUkraine pic.twitter.com/16pN6gfHjH

A hírről beszámoló Newsweek jelezte, hogy független forrásból nem tudta megerősíteni a videó hitelességét.

A lap azt is írta, hogy a merényletet ukrán ellenállók követhették el, akik azt írták: „Újra hangsúlyozzuk: a kollaboráció káros az egészségre, az árulók hiába reménykednek abban, hogy a megtorlás elmarad.”

Idézte a Newsweek a Visegrád 24 hírgyűjtő oldal tweetjét is, amely szerint bizonyos források úgy tudták, hogy a férfi túlélte a robbantást, de a teste 90 százalékán égési sérüléseket szenvedett, más források azonban arról számoltak be, hogy a helyszínen meghalt. (via Hvg.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek