Új kondiparkot kap az Avas

Megosztás

Néhány évvel ezelőtt a műfüves focipálya mellé telepítettek néhány kondieszközt, de azóta is gazdátlanul álltak ott, a terület elgazosodott. Most megszületett a hosszú távú megoldás a problémára, már használható, az előírásoknak is megfelelő, új eszközök kerülnek közvetlenül melléjük egy parkba.

A környék a játszótérrel és a műfüves pályával jó lehetőségeket kínál a kikapcsolódáshoz, azonban az itt található kondipark – bár a célja jó – kilóg a sorból. Egy gazzal benőtt, szemmel láthatóan elhanyagolt egységről van szó, aminek az eszközei is már kezdik megadni magukat – írja a Minap.hu.

A terület önkormányzati képviselője, Szarka Dénes régóta szerette volna meggyógyítani ezt a tájsebet. Kapóra jött a pályázati lehetőség, amely kifejezetten kültéri fitneszparkok létesítését segíti.

„Tulajdonképpen 2019 óta kerestem a lehetőséget, hogy felújítsuk vagy rendbe tegyük a régi kondiparkot” – kezdte a képviselő, majd hozzátette, hogy évekkel ezelőtt valaki telepítette az eszközöket, de azóta gazdátlanul állnak ott, ráadásul a kötelező szabványoknak sem felelnek meg.

Most közvetlenül mellé épül az új park, hat eszközzel, amelyek mind az európai uniós előírásokat követik, ráadásul a karbantartásuk is biztosított. Szarka Dénes arra is kitért, hogy az elhanyagolt régi részt a Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai elbontják.

A munkaterületet már átadták, a kivitelezés is megkezdődött, a munka pedig hamarosan véget ér, ami után bárki igénybe veheti a felnőtt játszótér nyújtotta lehetőségeket.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek