Tatárszentgyörgyön félnek, hogy a romagyilkosságok egyik résztvevője kiszabadult

Megosztás

Az egyik áldozat hozzátartozója kiemelte, innentől felfegyverkezve járnak majd.

Lefogyva, de egészségesen, fehér pólóban farmerban, maszkban, baseball-sapkában, málhazsákkal a vállán lépett ki a Blikk szerint a sátoraljaújhelyi börtönből 13 év után Cs. István, akit a romagyilkosságokban való részvétele miatt ítéltek el. A 2008-2009 között rasszista indíttatásból elkövetett, hat halálos áldozattal járó kilenc támadás közül az utolsó két helyszínen ő volt a sofőr. A férfiért BMW-vel érkezett valaki, és sietve távoztak.

A lap elment Tatárszentgyörgyre, ahol a gyilkosok egy édesapával és fiával végeztek (akkor lőtték le őket, miután az általuk felgyújtott házból menekültek kifelé). Az áldozat testvérét felzaklatta, amikor megtudta, hogy kiszabadult a tettesek egyike, a Blikknek azt mondta, hogy kapával, kaszával járnak majd, hogy meg tudják védeni magukat.

“Valahol titkon reménykedtem benne, hogy sosem hagyhatja el egyikük sem a börtönt. Milyen dolog ez, hogy megöltek két ártatlan embert, aztán ez a fickó szabadon kóricálhat, miközben Robiék a föld alatt vannak? Bevallom, nagyon félünk, rettegünk, hogy újra megtörténik a baj. Valahogy meg kell védenünk magunkat, mert más nem teszi meg helyettünk. Se kerítésünk, se semmink, aki akar, az jön be hozzánk. Innentől megint egy félelem az életünk, egyetlen nyugodt percünk sem lesz” – idézte a lap.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek