Rogán borsodi apósa kiszáll a filmiparból

Megosztás

Igazán rövid karriert tudhat magáénak Rogán Antal apósa, a dédestapolcsányi Obrusánszki Zsolt, hiszen mindössze néhány hónapig volt egy filmes vállalkozás társtulajdonosa.

Még júniusban derült ki, hogy Rogán Antal apósa, Obrusánszki Zsolt április 26-án 20 százalékos tulajdonrészt szerzett a Cornelius Piper Productions Kft.-ben, amit ezt követően egyből át is neveztek Közép Európai Filmiroda Kft.-re.

Obrusánszki később távozott, melynek okáról és körülményeiről nem sokat tudni. Ennek köszönhetően a korábban 5 fős tulajdonosi kör 4 főre csökkent – számolt be a hírről az mfor.hu. Míg a fideszes politikus apósának kiszállása előtt mindenki egyaránt 20 százalékkal rendelkezett, a változások után a következőképp alakulnak a tulajdonosi viszonyok: Iski Csaba: 35 százalék; Farkas Zsigmond: 25 százalék; Sipos Kornél (producer) és William George Chambarlain (brit filmproducer): 20-20 százalék.

Az is kiderült, hogy a dédestapolcsányi férfi a távozása után sem került ki teljesen a cég látóköréből. Farkas Zsigmond ugyanis Obrusánszki üzlettársának is tekinthető, hiszen a korábban milliárdos uniós támogatást elnyerő Ductus Kft. tulajdonosa a mai napig és korábban ügyvezetője is volt. Jövő év tavaszáig azonban Farkas nem tölthet be vezetői pozíciót, hiszen eltiltás hatálya alatt áll egy korábbi cége, az Inke Projekt Kft. kényszertörlési eljárása miatt.

Az említett uniós támogatásról korábban az Átlátszó.hu is beszámolt. 2019 októberében született döntés arról, hogy 2,232 milliárd forint állami forrást kap az uniós finanszírozású Vidékfejlesztési Programból, a Ductus Szaktanácsadó és Oktató Kft., amely Rogán Antal új apósának, a dédestapolcsányi Obrusánszki Zsoltnak az érdekeltségébe tartozik. Ezzel az összeggel ez a cég nyerte el a legtöbbet az erre a célra biztosított összesen 14,1 milliárd forintos keretből.

Korábban egy másik gyanús esetről is beszámolt a portál. Akkor Rogán Antal újdonsült felesége és családja egy 1022 hektár nagyságú földbirtok adásvételéről szerződtek, melyhez a vételár oroszlánrészét a kormányzati irányítás alatt álló Budapest Bank 1,58 milliárdos hitele fedezi. A pénzintézet ősszel 315 millió forint kölcsönt biztosított az Obrusánszki-apuka friss céges érdekeltségének is.

Kapcsolódó cikkek