Jakab Péter új pártot alapíthat a Jobbikból kilépve

Megosztás

Jakab Péter, a Jobbik egykori elnöke sajtómegkeresésre annyit árult el, hogy ő “a Nép Pártján áll” és “a megfelelő időben” tesz bejelentést. Úgy tűnik, hogy a miskolci származású politikus viszonya végleg megromlott jelenlegi pártjával.

Az ellenzéki párt egykori elnök-frakcióvezetője mintegy két hónapos, önálló “brandépítés” után hamarosan bejelentheti új pártját. A hvg.hu forrásai szerint ez akár már a közeljövőben, nem kizárt, hogy augusztus 20-án megtörténhet. A névtelen informátorok szerint vannak Jakab-pártiak és a Jobbik új vezetéséhez lojálisak egyaránt. Ők mind egyetértenek abban, hogy

a Jobbik és Jakab útjai elválnak, ennek formája, vagyis egy új párt alapítása és ezzel együtt a Jobbik hasadása is borítékolható, már csak az időzítés maradt kérdés.

“Nem fogunk mártírt csinálni Jakab Péterből azzal, hogy kizárjuk”

– mondta egy, a volt pártelnökkel nem szimpatizáló, az új párt- és frakcióvezetésnek bizalmat szavazó forrás a hvg.hu azon kérdésére, hogy az elmúlt két hónap eseményei után a láthatóan megromlott viszony ellenére vajon mit keres még a Jobbikban Jakab.

Kapcsolódó cikkek