A Kazincbarcika SC győzelemmel tért vissza a másodosztályba

Megosztás

A Merkantil Bank Liga 2022/2023-as szezonjának első fordulójában a Kolorcity Arénában, hazai pályán állt ki a barcikai csapat a Dorogi FC együttese ellen.

A találkozót a Kazincbarcika kezdte jobban, ennek meg is lett az eredménye, hiszen a harminckettedik percben egy szögletet követően Szemere Balázs egy fejes góllal szerzett vezetést, az előnyt nemsokára egy szabadrúgást követő szituáció után a negyvenegyedikben Ur László növelt kettőre, így a csapat két gólos vezetéssel vonulhatott a szünetre.

A második játékrész folyamán viszont igazán komoly helyzet nem történt egyik kapunál sem, így maradt az első félidőben beállított 2-0-ás végeredmény.

“Nyilván úgy akartuk kezdeni a bajnokságot, hogy a mai mérkőzést meg akartuk nyerni, örülök hogy sikerült, viszont a játékunkon van mit javítani. A tavalyi évünk szenzációsan sikerült, de a másodosztály teljesen más és látszott is, hogy egy-két játékosunk még NB3-as ritmusban van. Többet volt a labda a Dorognál, beszorítottak minket, nem szerettünk volna kontrára játszani, a saját játékunkat akartuk játszani, de ez nem sikerült, mert a Dorog ránk kényszerítette az akaratát, ezekután maradt a kontra. Elől elfáradtunk, nem tudtuk a labdákat megtartani, a Dorognak adtunk lehetőséget, akik nem tudták kihasználni a hibáinkat, mi pedig két pontrúgásból megnyertük a meccset. Tanulság, hogy ebben az osztályban kiegyensúlyozattabban kell tudni teljesíteni és hozzá kell szoknunk, hogy folyamatos nyomás alatt is kell tudnunk teljesíteni. A mai nap a szervezettség és az akarat diadala volt, de én is úgy gondolom hogy a mérkőzés lehetett volna fordított állású is. Mind a két csapatnak gratulálok! A Dorog jobban játszott mint mi, azonban mi eredményesebben”

véleményezte Varga Attila vezetőedző a meccset.

Kapcsolódó cikkek