A borsodi öttusázó lány, Guzi Blanka bronzérmet szerzett az öttusa-világbajnokságon

Megosztás

Remek siker öttusában, egyéniben Gulyás Michelle ezüstérmes lett, míg a Guzi Blankát is soraiban tudó magyar csapat pedig bronzérmet szerzett a világbajnokságon. Kiváló teljesítmény!

Gulyás Michelle ezüstérmet nyert a nők versenyében az alexandriai öttusa-világbajnokságon, a Gulyás, Simon Sarolta, Guzi Blanka összeállítású magyar csapat pedig a harmadik helyen végzett – írja az MTI. Az egyéni döntő másik magyar résztvevője, Simon 16. lett, míg Guzinak az elődöntős eredménye számított bele a magyar együttes pontszámába.

Egyéniben az olasz Elena Micheli győzött, míg harmadikként a török Ilke Özyüksel futott a célba. A csapatversenyben a britek bizonyultak a legjobbnak, mögöttük a dél-koreaiak lettek a másodikak.

A 70 fős női mezőny szerdán a selejtezővel kezdett, onnan 36-an léptek tovább. A pénteki elődöntőben két 18-as csoportban zajlottak a küzdelmek, a magyar négyesből ketten jutottak a fináléba.

A vb-n ezzel négyre nőtt a magyar érmek száma: korábban a férfiak mezőnyében Szép Balázs a 3. helyen végzett – a győztestől mindössze 7, a másodiktól 5 ponttal elmaradva –, míg a magyar válogatott ezüstérmet szerzett, 12 pontos hátránnyal a világbajnok franciák mögött. Vasárnap a vegyes váltóval zárul a világbajnokság. (Telex.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek