A leköszönő ukrán nagykövet szerint Ukrajna után Magyarország lesz Moszkva következő célpontja

Megosztás

Ha Oroszország nem fog lőni, nem lesz háború, ha Ukrajna nem fog lőni, nem lesz Ukrajna.

Ha Ukrajna élni akar, harcolnia kell.

– mondta el a Klubrádiónak adott interjújában a távozó budapesti ukrán követ, Ljubov Nepov.

A kijevi egyetem magyar szakán végzett diplomata nem nagyon bízik az oroszokkal folytatandó béketárgyalások sikerességében, hiszen az oroszok szerinte nem tárgyalni jöttek Ukrajnába, hanem öldökölni.

Szerinte Ukrajna után Magyarország lesz a következő célpontja Moszkvának.

Nepov szerint az energiaforrásokra vonatkozó szankciókkal lehet a leghatékonyabban rákényszeríteni az oroszokat a háború befejezésére. Ebben a magyar kormány támogatására is szükség lesz – tette hozzá. Ukrajnának az EU-hoz való csatlakozásával kapcsolatban a nagykövet arról beszélt, mindent megtesznek annak érdekében, hogy ez a folyamat csak évekig és ne évtizedekig tartson.

Ljuba Nepopot váratlanul mentette fel Volodimir Zelenszkij nagyköveti tisztségéből még július elején. A hivatalos magyarázat szerint a rotáció az oka a váltásnak, maga Nepop is ezt a verziót adta elő a Klubrádió riporterének. Nepop, mint az ukrán diplomácia tagjai világszerte, a háború kitörése óta fokozottabban hallatták hangukat és igyekeztek minél közelebb hozni a befogadó ország közvéleményét a konfliktussal kapcsolatos ukrán állásponthoz.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek