Heti 500-700 kúton fogyhat ki a benzin vagy a gázolaj

Megosztás

Azért akadozik az üzemanyagellátás, mert nem éri meg a szereplőknek a 480 forintos ársapka. 

Legalább 500-700-ra becsülehető azoknak a hazai benzinkutaknak a száma, ahol pár napja nem kapható a benzin, gázolaj vagy egyik sem – írja a Népszava. Ezek a „szellemkutak” jogilag nincsenek zárva, mert alkalmazni kell rájuk az árstop előírásait. 

„Néhány esetben egy-egy termékből volt ideiglenes hiány, néhány órán át” – írta a lap megkeresésére a Mol, az OMW-pedig azt közölte „a közelmúltban néhány töltőállomáson volt hiány néhány termékből”. Ugyanakkor az OMW azt is közölte, hogy „logisztikai kihívásokkal néznek szembe”, ezért a töltőállomásaik „időbeni ellátása a kijelölt helyszínekről az infrastruktúra miatt továbbra is komoly kihívás”. 

Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint az üzemanyag-hozzáféréseket és a kapcsolódó szállítási képességeket figyelembe véve a korábbinál kevésbé biztosított valamennyi hazai kúton az összes termék folyamatos elérhetősége. Azonban a Népszava egyik szakmai forrása nyilvánvalónak nevezte, hogy sok hivatalos magyarázat ellenére valójában azért akadozik az üzemanyagellátás, mert nem éri meg a szereplőknek a 480-as ársapka. 

via Népszava, MagyarNarancs

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek