Keresztes László Lóránt nyílt levélben kérte Novák Katalint, védje meg a Sajót

Megosztás

Látva a szlovák kormány tétlenségét, és a magyar kormány és kormánypártok passzivitását, szólaljon fel a Sajó, szólaljon fel a folyóink védelmében, és vesse latba befolyását e súlyos környezetpusztítás megállítása érdekében

– kérte Novák Katalin köztársasági elnököt Keresztes László Lóránt LMP-s országgyűlési képviselő nyílt levelében, amit a Facebookon is közzétett.

Az LMP-s képviselő azt is írta a Facebookon, hogy nemrég hivatalos úton Pozsonyban járt, ahol a szlovák parlament környezetvédelmi bizottságának elnökével tárgyalt, és

ott megerősítették azt, amit a szlovák hatóságok előzőleg nyilvánosan is elismertek, vagyis hogy a problémára a mai napig nem találtak teljes megoldást.

Keresztes arról is beszámolt, hogy – mint a Fenntartható Fejlődés Bizottságának elnöke – meghívta valamennyi ellenzéki és kormánypárti frakciót, hogy közösen fogadjanak el egy politikai nyilatkozatot a folyók védelmében. Azt is hozzátette, az egyeztetésen az ellenzék valamennyi frakciója részt vett, de a Fidesz-KDNP nem képviseltette magát, még csak nem is reagáltak a megkeresésére.

Kapcsolódó cikkek