A Kisfaludy-programon keresztül több mint 56 milliárd forintot akasztottak le Orbán vejének cégei

Megosztás

A Válasz Online megvizsgálta a Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy-programját, és azt találták, hogy a 2018–2022-es ciklusban összesen 316,8 milliárd forintot osztottak ki. A lap szerint ebből az összegből

56,4 milliárd a Tiborcz István köreihez tartozó cégeknél kötött ki.

Ez olyan magas összeg – teszik hozzá –, hogy több kormányközeli befektetői kört is megelőznek. A lap nemcsak a támogatásokat, hanem a bankhiteleket is összegezte. Az eltelt négy ciklusa lebontva így néz ki:

  • a Tiborcz István holdudvara által lehívott összeg 56,4 milliárd forint tesz ki, valamint 49,5 milliárd forint kedvezményes hitelt kaptak.
  • A Mészáros Lőrinc–Szíjj László-duónál 25 milliárd forint, továbbá 9,4 milliárd baráti hitel landolt.
  • A Rogán Antal-féle Miniszterelnöki Kabinetiroda, illetve az általa felügyelt szervezetek stábjai 17,8 milliárd forintnyi kifizetést és 10,7 milliárd kedvezményes hitelt szereztek meg.
  • A Csányi Sándor–Garancsi István–Hernádi Zsolt-féle trió 15,5 milliárd forint támogatáshoz és további 14,7 milliárd baráti hitelhez jutott.

A lap kitér arra is, hogy bár a miniszterelnök veje, azaz Tiborcz 2020 elején eltávolodott a több balatoni, tokaji és a visegrádi gigafejlesztésben is érdekelt Appeninn Vagyonkezelő Holdingtól, piaci információk szerint az Appeninn ki fog szállni minden közpénzes turisztikai projektből, a helyüket pedig újra a Tiborcz-kör veheti át.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek