Menet közben gyulladt ki a Csodamalom Bábszínház autója

Megosztás

Művészeti vezetőjük, Fekete Dávid a Szárnyas Sárkányok nevű, saját alapítású társulatával a Bondoró Utcaszínház fesztiválra tartott, amikor a 3-as úton, menet közben kigyulladt a járműve. A tűzoltók elmondása szerint hamar kiérkeztek a helyszínre, de az autó több robbanás kíséretében teljesen kiégett.

A balesetben senki sem sérült meg, ugyanakkor Fekete családi autója teljesen megsemmisült. A művészek igyekeztek menteni a menthetőt, de a csomagok és az utcaszínházi kellékek jelentős része bent égett. Az anyagi kár jelentős: az első becslések alapján körülbelül 1,5 millió forintra tehető.

Vannak kellékek, amiket már nem is tudnak pótolni idén, emiatt több nyári fellépésük is veszélybe került. Ilyen a gólyaláb, cirkuszi minibicikli, egykerekű, sátor fellépőruhák, személyes holmik, iratok.

A Szárnyas Sárkányok és művészeti vezetőjükre tekintettel a bábszínház is arra kér mindenkit, akinek módjában áll segíteni az alábbi számlaszámra küldje adományait a bajba jutott családapát és társulatát megsegítve:

Fekete Dávid
OTP Bank
Számlaszám:
11773456-02055642
IBAN Számlaszám:
HU77 1177 3456 0205 5642 0000 0000
Swift code:
OTPVHUHB

Kapcsolódó cikkek