Megszavazta Orbán fizetésemelését az Országgyűlés

Megosztás

Így most már a megtakarítással egyáltalán nem rendelkező (mármint saját bevallása szerint) kormányfő Kövér László házelnökkel megegyező juttatásban részesül.

A nemrég benyújtott, „Egyes törvényeknek a honvédelemmel, a gazdaságfejlesztéssel, valamint a kormányzati igazgatással összefüggő módosításáról” című salátatörvényben, amelyet Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jegyez, így fogalmaznak: “25/A. § A miniszterelnök havi illetményének összege megegyezik az Országgyűlés elnöke – az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény szerinti – tiszteletdíjának összegével”.

Az Országgyűlés keddi ülésén a kormánypárti többség elfogadta a törvényjavaslatot, így a jelenlegi 1,5 millióról Kövér László házelnöki fizetésével egy szintre, havi bruttó 3,5 millió forintra emelték Orbán Viktor miniszterelnöki tiszteletdíját – számolt be róla az Index.

A kormányfőnek jár továbbá bruttó 1,3 millió forint képviselői tiszteletdíj is.

A törvényjavaslat egyúttal a miniszterelnök hatáskörébe vonta a miniszterek, a miniszterelnök politikai igazgatója, az államtitkárok, a kormánybiztosok, a miniszterelnöki biztosok, és a miniszterelnöki megbízottak illetményéről szóló döntést.

via Index.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek