„Magyarország olaj mézeskalácsra váltja az elhunyt ukrán gyerekek lelkeit”

Megosztás

Magyarul írt üzenetet Kövér Lászlónak az ukrán elnök főtanácsadója. Szijjártó Péter viszont védelmébe vette a házelnököt.

Mint arról mi is írtunk a napokban, Kövér László a hétvégén arról beszélt, hogy Volodimir Zelenszkijnek pszichés problémája van, amire az ukrán külügy válaszul a házelnök mentális állapota felől érdeklődött. Hétfőn pedig Mihajlo Podoljak, Zelenszkij tanácsadója a Twitteren tett közzé magyarul egy üzenetet, amit a 444.hu szúrt ki:

„Az európai család “egyetlen” problémás országa, Kövér László úr, Magyarország, amely megakadályoz bármilyen reakciót Oroszország rémtetteire Ukrajnában. A hivatalos Budapest ne kérkedjen kannibál álláspontjával. Az ilyen kijelentések nem díjazza a történelem.

De a kéziratok nem égnek el. Az orosz hóhérok ölnek, erőszakolnak és városokat pusztítanak el. Zelenszkij elnök a népéért küzd. Európa pedig segít és adja a lőszereket. Magyarország szándékosan olaj mézeskalácsra váltja az elhunyt ukrán gyerekek lelkeit. Szégyen.”

Minderre aztán hétfő délután Szijjártó Péter külügyminiszter is reagált, aki nem meglepő módon védelmébe vette Kövért:

“Miközben Magyarországon az elmúlt hónapokban több tízezer ember dolgozott azért, hogy segítséget nyújtsunk a háború sújtotta Ukrajnának és az ukrán embereknek, addig az ukrán politikusok folyamatosan elfogadhatatlan hangnemben beszélnek Magyarországról, provokálnak minket, hazugságokat állítanak és próbálnak minket befeketíteni. A köszönet hangján egyszer sem szóltak. Mindezek alapján Kövér Lászlónak teljesen igaza van, még akkor is, ha ezen az ukránok felháborodnak” – írta Szijjártó.

via 444.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek