Ha hiányoltuk volna, ismét erősen fertőz a koronavírus egyik új alvariánsa Európában

Megosztás

Portugáliában napi több, mint 26 ezer fertőzött és 47 elhunyt a mérleg és Németországban is emelkedésnek indultak a számok. De akkor 6-8 hónapon át miért nem jelentek meg új variánsok? Máris előre tudhatjuk, hogy ősszel jöhet az újabb hullám? A nyári szünetben pihen a Covid és nincs miért védekezni, csak mindig ősztől?

Portugáliában ismét egyre több a koronavírusos beteg, szerdán 26 848 új megbetegedést regisztráltak, a jelentések szerint pedig 47-en haltak meg, ami a legmagasabb napi halálozási szám február 17. óta, amikor 51 halálesetet jelentettek – írja a 444.hu.

A Guardian cikke szerint az omikron BA.5 alvariánsa miatt ismét bevezethetik a nemrég eltörölt járványügyi intézkedéseket. Hozzáteszik, hogy a Portugáliában tapasztalt tendencia ellentétes a szomszédos Spanyolországban kialakult helyzettel, ezekben az országokban az elmúlt két hónapban csökkent a megbetegedések száma.

Az omikron BA.5 alvariánsa okozta megbetegedések száma Németországban is emelkedik, a Robert Koch Intézet jelentése szerint a megbetegedések aránya az elmúlt hónapban hetente szinte megduplázódott, de Németországban továbbra is a BA.2 alvariáns a domináns.

Karl Lauterbach német egészségügyi miniszter Twitteren számolt be arról, hogy terjed a „nagyon fertőző BA.4/BA.5 változat”, és hogy ez okozhatja ősszel a következő hullámot. Németország 16 tartományának vezetői csütörtökön ültek össze, hogy megvitassák, milyen intézkedésekre lehet szükség egy esetleges újabb hullám miatt. (Guardian)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek