Lelökte a jegyellenőr az idős férfit a miskolci villamosról

Megosztás

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 39 éves férfi ellen közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás bűntette miatt, aki a miskolci közlekedési cégnél jegyellenőrként dolgozott, és ezen minőségében egy idős férfit megakadályozott abban, hogy felszálljon a villamosra oly módon, hogy hanyatt lökte.

A vádirat szerint a miskolci közlekedési cégnél jegyellenőr munkakörben dolgozó vádlott 2021. augusztus végén a délutáni órákban egy villamosszerelvényen teljesített szolgálatot, amikor észlelte, hogy az egyik megállóban egy ittas állapotú idős férfi akar felszállni a villamosra.

A vádlott a járássegítő bottal közlekedő sértettet megakadályozta a felszállásban oly módon, hogy mellkason lökte. A sértett azonban ennek ellenére is ismételten megpróbált bejutni a járműbe, de a vádlott ugyanúgy mellkason meglökte. Ekkor a sértett a járóbotot megemelte, amely hozzáért a vádlott arcához, mire a vádlott két kézzel, olyan erővel lökte meg a sértettet, hogy az hanyatt esett.

A sértettnek az esés következtében nem keletkeztek sérülései.

A vádlott közfeladatot ellátó személynek minősül. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben büntetővégzésben – tárgyalás mellőzésével – közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek